fbpx

Ontdek de Buddha in Jou!

Wil je wel eens ontdekken waar de buddha in jou precies zit?  Wil je echt rust vinden in je hoofd? Dan is het komende Stilteweekend "Ontdek de buddha in jou" een absolute aanrader. Je bent welkom tijdens dit hemelvaartsweekend in 2024 van 9 tm 11 met of 12 mei. (2 of 3 nachten) Voor meer info kan je emailen naar dhyan@stilteweekend.com of via whatsapp rechtsonder op deze page.
workshop ruimte

De reis naar binnen

Dit weekend draait om waar iedereen zo naar verlangt: Rust in je Hoofd.   De essentie van zowel Gwenda's als Dhyans teachings is dat de stilte altijd in jou aanwezig is, naast de eventuele onrust.   De rode draad is het observeren van wat is, zonder weerstand, of zonder erin mee te gaan.

Een Hemelvaartsweekend in Stilte

Na de openingscirkel op donderdag 9 mei gaan we de stilte in tot de afsluitcirkel op zondagmiddag 12 mei of voor sommige op zaterdagmiddag 11 mei.    Zo kan je helemaal dicht bij jezelf zijn en je terug herinneren wie je echt bent.   Net zoals bij een echte stilte retraite nodigen we je uit je telefoon uit te zetten en aan je familie onze telefoonnummers door te geven.   Zo kan iedereen met een gerust hart me-time nemen.

Programma

Wat mag je verwachten in dit lange weekend van 2 of 3 nachten?   Meditaties, pranayama ('ademhalingsoefeningen') en yoga nidra (begeleide relaxatie) door Dhyan.   Zachte (Yin) yoga, stilteyoga (geen verbale maar muzikale begeleiding) en yoga nidra door Gwenda.   Alle lessen zijn toegankelijk voor iedereen.   En er is genoeg tijd om te zijn, te wandelen

Locatie

Overnachten in luxueuze tweepersoons bell tenten met normale bedden zoals thuis.   Liever eenpersons? Er zijn 2 luxe eenpersoonscaravans, of je kan een tent eenpersoons huren (tegen meerprijs)   Exacte prijzen volgen!   Afgelegen op het platteland en omgeven door velden en weiden, biedt het een zeer grote ruimte, zowel binnen als buiten.   De ruime tuin, en de talrijke plekjes in de tuin om te zitten en te liggen maakt het een ideale plek om tot rust te komen.   Er zijn ook een paar camperplekken mogelijk.

Dhyan

Dhyan Meinoud Rijnen mediteert al meer dan 20 jaar. Na enkele jaren intensief Goenka Vipassana in Dharamsala, India, te hebben beoefend, evolueerde hij vooral naar de 'Self Inquiry' meditatie van Ramana Maharishi. Hij bracht vele maanden in Maharishi's ashram door. De laatste tijd beoefent hij ook vooral Bonpo Dzogchen. Door de jaren heen volgde hij verschillende mindfulness trainingen en opleidingen. Hij heeft op zijn palmares een ellenlange lijst van retraites in verschillende landen. Elk jaar doet hij een eigen stilteretraite - in 2018 ging hij 5,5 maand in solo stilte retraite in India. Tijdens die retraite kwam het inzicht te gaan delen, en zo werd stilteweekend.com geboren. Dhyan is een meester in pranayama en meditatie. En een heel 'zen' persoon.

Gwenda vander Steenen

beoefent yoga sinds 1996, en volgde twee lerarenopleidingen, in Londen en Thailand. Yoga is voor haar 'meditatie-in-beweging'. We gaan vooral van een 'yoga-doen' naar een 'yoga-zijn' modus. Bewust bewegen brengt ons naar het ervaren van de stilte, van de ruimte waarin de bewegingen ontstaan. Yoga is een meditatie die werkt via het lichaam. Je lichaam is immers altijd in het hier en nu. 'We doen geen yoga, we laten yoga gebeuren en observeren wat we allemaal ervaren in ons lichaam, onze geest en onze emoties'. Mindfulness (ze noemt het graag 'mindlessness') en de Zen-filosofie zijn verweven in de lessen. www.nectaroflife.be

Eten

Het eten ontbijt, lunch en dinner is 100% biologisch en komt van lokale Bioboeren uit de omgeving.  Tijdens het weekend is er ook fruit en kleine snacks. Mocht je dieetwensen hebben zoals vegan of glutenvrij dan kan dat. Laat het mij dan weten bij je aanmelding.   En geef ik het door aan de kok "Bart" de vriend van Gwenda. 
Copyright @stilteweekend.com
WhatsApp WhatsApp us